Curățare & Demachiere

Afișez 1 - 60 din 383 de rezultate

Afișez 1 - 60 din 383 de rezultate

Curățare și demachiere pentru un ten frumos

Pentru un ten tânăr, ferm și curat demachierea și curățarea sunt etape obligatorii. Cea mai mare greșeală în îngrijirea tenului este omiterea acestui pas înainte de somn, chiar și dacă ai folosit doar o cremă pe timpul zilei.

Cea mai populară tehnică acum este double-cleansingul. Adică curățarea dublă.

În primă fază folosești un produs tip balsam sau ulei care îl masezi bine în piele. Apoi umezești mâinile și masezi în continuare. Produsul se emulsifiază curățând astfel toate urmele de machiaj. După acest pas urmează un gel de curățare. Unele dintre cele mai iubite geluri de curățarea sunt cele de la CeraVe și care își găsesc  perfect locul în acest pas de curățare.

Tipuri de produse de curățare

Tenul gras și mixt beneficiază de produsele de spălare pe bază de acid salicilic sau peroxid de benzoil. Acestea curăță în profunzime porii și ajută la prevenirea și tratarea erupțiilor de pe ten. Sigur că nu este indicat să se abuzeze de aceste produse, iar crema de față hidratantă este obligatorie chiar și în cazul acestor tipuri de ten.

Tenul normal și uscat preferă geluri de curățare mai hidratante care au în compoziție ceramide sau acid hialuronic. Acestea reușesc să mențină bariera de proecție a pielii sănătoasă și să îi asigure hidratarea necesară în acest pas.

Tenul nu trebuie spălat prea des din dorința de a curăța impuritățile. Totul trebuie să fie într-o armonie perfectă.