Unghii semi – avantaje și dezavantaje

O expresie care se regăsește adesea pe buzele doamnelor și domnișoarelor deopotrivă, unghii semi sau unghii cu ojă semipermanentă cum ar suna denumirea completă.

De la unghiile cu tipsuri și gel UV,la cele cu acril sau pudră dip, toate sunt tehnici care au devenit populare în timp și au și rămas în topul preferințelor.

De cele mai multe ori, aceste tipuri de manichiură schimbă mult felul în care arată unghia naturală. De la formă,la lungime și grosime, având o rezistență mare. Și totuși, celecare doresc un asect mai natural, dar care rezistă totuși un timp mai îndelungat optează pentru unghii semi.

Avantajele în a avea unghii semi

Avantajele sunt multe însă trebuie analizat și contextul atunci când de pun în balanță toate aspectele. Cu toate că se spune că unghiile fragile se distrug mai repede, oja semi le protejează și le ajută să se întărească în timp dacă sunt îngrijite corespunzător.Suplimentele precum Forcapil ajută mult la întărirea unghiilor iar rezultatele se văd în scurt timp.

Oja semipermanentă rezistă aproximativ 4 săptămâni pe unghii însă în comparație cu gelul UV, oja este ceva mai puțin rezistentă.

Nu deteriorează unghia atâta timp cât este aplicată corect. Întreținerea unghiei se face prin pilirea straturilor superioare până se ajunge la Apex. Apoi se degresează, se folosește baza, 2 straturi de ojă colorată și top coat.

Timpul de realizare este unul redus, iar costul accesibil.

Dezavantajele manichiurii semipermanente

Datorită faptului că rezistă mult timp, unghia naturală crește și se vede acel spațiu gol. Ideal se refac la 2 săptămâni pentru a le păstra aspectul estetic mai mult timp.

Dacă se pilește prea mult, acest proces deteriorează unghia. Astfel trebuie aleasă o persoană care chiar se pricepe și are grijă să nu pilească prea mult.

În principiu dezavantajele sunt foarte puține și se raportează mai mult la experiența persoanei care realizează procedura.

Cât costă să îți faci unghii semi

Pentru un răsfăț total, manichiura realizată la salon poate costa de la 70-80 lei și până la 100-150 în funcție de reputație, brandurile de produse folosite și experiența persoanei care realizează procedura.

Dacă optezi pentru a începe să îți faci unghii semi acasă, atunci trebuie să investești undeva la 200-300lei pentru un set de bază care practic de amortizează în 2-3 luni maxim. Cu puțin exercițiu poți realiza și acasă o manichiură frumoasă care rezistă mult timp cu un simplu kit de unghii care nu trebuie să fie nici foarte complex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *