Serurile sunt produse foarte potente care reușesc să aducă multe beneficii tenului dacă sunt alese și folosite în mod corect.
Mult mai eficient și mai concentrate decât cremele, serurile constituie un pas în plus în efortul de a menține tenul sănătos și tânăr.
În comparație cu creme, serurile au molecule mai mici astfel reuțind să pătrundă în straturile mai adânci ale pielii. Nu se poate spune că un ser înlocuiește crema în ritualul de îngrijire a tenului și nici invers. Au scopuri și calități diferite.
Cuprins
Seruri hidratante
Seruruile hidratante sunt ideal pentru tenurile uscate care necesită un plus de ajutor. Cele pe bază de extract de melc sau venin de albină sunt foarte populare în rândul asiaticelor care le preferă pentru proprietățile de regenerare, de stimulare a producției de colagen și refacere a țesuturilor. Sunt foarte bune pentru cicatrici, acnee și riduri fine.
Seruri anti-acnee și anti-pete
Serurile pe bază de activi care calmează tenul sau tratează diverse probleme precum excesul de sebum sau hiperpigmentații sunt la mare căutare. Odată introduși în rutina de îngrijire trebuie folosiți cu atenție și nu mai mult decât este indicat. De multe ori 2 picături ajung foarte bine pe toată față. Folosirea produsului în cantități mai mari nu este ideală deoarece chiar și cele mai blânde produse pot crea iritații.
Compușii activi din seruri pot sensibiliza tenul, astfel este indicat să se folosească protecție solară minim 50, reaplicată la 2 ore mai ales dacă se dorește tratarea petelor sau a acneei.
La mare căutare sunt serurile cu Vitamina C, cele cu extract de melc, niacinamidele și serurile cu acid hialuronic. Mizon, The Ordinary, Revox, Purito, La Roche Posay fiind doar căteva din brandurile de top.